Rad na sebi Unapređenje Zdravlja

Namirnice za brži rast kose

Zeleno lisnato povrće, riba, pasulj, jaja i orašasti plodovi vaši su saveznici za brži rast kose...

Kosa je “sredstvo” koje ne samo da vam daje jedinstven izgled, već i povećava nivo samopouzdanja. Da li se često žalite kako vam kosa ne raste dovoljno brzo? Evo par namirnica koje taj proces mogu ubrzati.

Zeleno lisnato povrće

Zeleno lisnato povrće jedna je od najboljih namirica koja povećava dužinu vaše kose. Povrće poput spanaća, blitve i zelene salate odlično je za rast kose, jer sadrživitamine A i C koji pomažu proizvodnju prirodnih ulja kose usled čega kosa brže raste.

Riba

Losos i druge vrste riba odličan su izvor proteina, vitamina i gvožđa, te sadrže vitamin B12 i omega-3 masne kiseline. Sve pomenuto ubrzava rast kose i poboljšava zdravlje vlasišta.

Orašasti plodovi

Kako bi vaša kosa brže rasla, potrebno je da u ishranu uvrstite orašaste plodove, kao što su orasi, lešnici ili indijski orasi. Oni sadrže velike količine cinka i proteina koji su važni kako za brži rast kose, tako i za celokupno zdravlje.

Pasulj

Pasulj je prirodni izvor cinka, gvožđa, biotina i drugih bitnih hranjivih sastojaka. Osobe koje imaju nedostatak biotina gube kosu, te pasulj može da spreči opadanje i ubrza rast kose.

Jaja, piletina i ćuretina

Jaja, piletina i ćuretina sadrže velike količine proteina, te ne samo da ubrzavaju rast kose, već je kosa zbog njih i jača i zdravija. (Izvor: minimagazin.info)

Zemlja Magazin je #1 izvor zelenih i zdravih vesti
NE PROPUSTI ZEMLJA MAGAZIN EMAIL BILTEN! 
Upiši svoju email adresu i prijavi se na našu mesečnu mailing listu da primaš najnovije vesti na svoju e-poštu.


"Obećavamo da vaša email adresa neće biti zloupotrebljena"