Riba i Plodovi mora Ukusni Zalogaji

Mornarski bakalar

Tradicionalni mornarski recept.

SASTOJCI ZA BAKALAR NA MORNARSKI NAČIN:

  • 1 kg bakalara,
  • 3-4 čena belog luka,
  • 1/2 vezice peršuna,
  • 1 dl maslinovog ulja,
  • sok od jednog limuna,
  • biber,
  • so.

BAKALAR NA MORNARSKI NAČIN SE PRIPREMA NA SLEDEĆI NAČIN:

  1. Bakalar oprati, ostaviti da izvesno vreme stoji u hladnoj vodi, zatim ga istrugati, doliti dosta hladne vode i na umerenoj temperaturi kuvati dok ne omekša i meso se počne odvajati od kostiju.
  2. Skloniti sa grejne ploče, procediti, prohladjeno meso očistiti od kostiju, iseći na manje komade i staviti na topao tanjir za posluživanje.
  3. Kuvani bakalar po ukusu posoliti i pobiberiti, zatim posuti naseckanim belim lukom, sitno naseckanim listovima peršuna i preliti maslinovim uljem.
  4. Poslužiti toplo uz kuvani krompir ili prilog po želji.

Izvor: posnajela.rs