Salate i Apetizeri Ukusni Zalogaji

Kako napraviti posnu rusku salatu

Da li postoji bolji sinonim za praznike od ruske salate? Ukoliko postite naučite kako da napravite rusku salatu u kojoj ćete i vi moći da uživate…

Sastojci:

1 kg krompira

1/2 kg šargarepe

1/4 kg graška

23 crvene paprike

34 kisela krastavčića

glavica belog luka

so, biber, mešavina začina

10 kašika sojinog brašna

200 gr senfa

sok od 1 limuna

Priprema:

1. Skuvati u ljusci, oljuštiti i iseckati kilogram krompira, posebno oprati pola kilograma šargarepe, četvrtinu kilograma graška. Ocediti od vode koja se može koristiti za neku čorbu.

2. Dodati seckane 23 crvene kisele paprike, 34 kisela krastavčića i sitno iseckanu glavicu belog luka, sve posoliti, pobiberiti, dodati vegetu, mirođiju.

3. Sve izmešati i dodati majonez pripremljen na ovaj način: 10 kašika sojinog brašna naliti hladnom vodom i napraviti masu kao za palačinke od koje se skuva kašica. U prohlađenu kašu dodati 200 g senfa, sok od 1 limuna, kašiku vegete i dobro umutiti. Ukrasiti po želji.

Prijatno! (Izvor: stvar ukusa)

3 Komentara

Šta misliš o ovoj temi? Napiši nešto kratko ...

  • Ovo ne moze biti tacamn recept.23 kisele paprike i toliko krastavaca to je nekoliko tegli i jednog i drugog sastojka.

      • Bez obzira ,probajte.Pravila sam posnu rusku salatu,svi sastojci treba da su u istoj kolicini,samo krompir posto je neutralnog ukusa ide duplo .Znaci ako je kg krompira ostalog povrca je po pola kilograma kao i posnog majoneza.Takodje se dobije dobra kolicina.