Posna jela Riba i Plodovi mora Ukusni Zalogaji

Fileti brancina sa pomorandžom i limunom

Posno, a slasno.

SASTOJCI ZA FILETE BRANCINA SA POMORANDŽOM I LIMUNOM:

  • 4 fileta brancina,
  • 1 beli deo struka praziluka,
  • 2 zelena limuna,
  • 2 pomorandže,
  • 2 struka mladog luka,
  • 60 g posnog margarina,
  • 100 ml riblje čorbe,
  • 1 kašičica iseckanog vlašca,
  • maslinovo ulje,
  • so,
  • biber.

FILETI BRANCINA SA POMORANDŽOM I LIMUNOM SE PRIPREMAJU NA SLEDEĆI NAČIN:

  1. Zagrejte rernu na 210 stepeni.
  2. Operite limun i pomorandže i narežite na tanke kolutove.
  3. Praziluk i mladi luk očistite i sitno iseckajte.
  4. U tiganju zagrejte 2 kašike maslinovog ulja i 10 g posnog margarina, kratko propržite praziluk i mladi luk i potom sipajte u vatrostalnu posudu.
  5. Prelijte ribljom čorbom, pa preko luka rasporedite filete brancina.
  6. Posolite i pobiberite, prekrijte kolutovima agruma i dodajte 20 g margarina.
  7. Prekrijte masnim papirom i pecite 10-15 minuta.
  8. Potom izvadite filete i stavite u topao tanjir.
  9. Procedite sok sa dna posude u manju činiju, dodajte preostali margarin i umutite. Po želji dodajte malo soli i bibera, umešajte seckani vlašac i sipajte preko fileta.
  10. Poslužite uz bareni pirinač ili krompir.

Izvor: http://www.posnajela.rs/