Salate i Apetizeri Ukusni Zalogaji

Đuveč sa povrćem

Da li voliš đuveč? Da li želiš đuveč?

Da li voliš đuveč? Da li želiš đuveč?

POTREBNO JE:

Crni luk 200 g, šargarepa 200 g, paprika 200 g, paradajz 200 g, paradajz sok 500 ml, krompir 400 gr, pirinač 100 gr, voda, ulje 50 ml, biber, so, peršun, lovorov list

PRIPREMA:

U tepsiji zagrejati malo masnoće ili ulja, zatim crni luk iseći na krupnije kocke, šargarepu na kolutove, paradajz na kocke, isto tako i papriku, začiniti Tuzlanskom solju. Kada se masnoća već zagrejala dodati crni luk i lovorov list, pržiti dok ne požuti, zatim dodati šargarepu i papriku, i lagano dinstati. Kada je povrće već smekšalo, dodati paradajz i paradajz sok. Dobro začiniti i naliti vodom, sipati šolju pirinča i seckani krompir na manje kocke, da bi se što pre skuvao. Sve to zajedno umešati lagano i staviti u zagrejanu pećnicu na 200 stepeni C 30 minuta dok ne ispari višak tečnosti.