Kolači, Torte i slatkiši Ukusni Zalogaji

Belinda torta

POTREBNO JE:

ZA KORE :

12 belanaca, 24 kašike šećera, 300 g mlevenih oraha, 3 kašike griza.

ZA FIL:

0,5 l slatke pavlake 200 g čokolade za kuvanje, 100 g mlečne čokolade s jagodama, 2 kašike amareta 400 g svežih jagoda

ZA DEKORACIJU:

300 ml slatke pavlake, 100 g jagoda, listići nane

PRIPREMA:

Zagrejte pavlaku na tihoj vatri i u nju ubacite čokoladu za kuvanje i mlečnu čokoladu. Mešajte da se čokolada istopi, pa sklonite s vatre i dobro ohladite. Najbolje je da ovaj krem stavite u frižider dan ranije, pa ga sutradan dobro umutite s dve kašike amareta. Za kore penasto umutite jaja sa šećerom, dodajte mlevene orahe i griz, pa od ove smese ispecite četiri tanke korice. Stavite prvu koru, nanesite fil i iseckane jagode, pa ponavljajte postupak sa preostalim korama. Kada se torta dobro ohladi i stegne, premažite je i ukrasite umućenom slatkom pavlakom, jagodama i listićima nane.  (blic.rs)